KODEKS PONAŠANJA

Hrvatska komora inženjera građevinarstva kao organizator 18. Dana HKIG poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi se sudionici kongresa i pozvani gosti osjećali ugodno, sigurno, da imaju priliku usvajati nova znanja i kompetencije sa ciljem unapređenja rada u struci. Drugi dio organizacije usmjeren je na popratne događaje koji su također prilika na unapređenje suradnje u okviru struke.


Cijenimo sudjelovanje svakog sudionika konferencije DANI HKIG i želimo da svi sudionici imaju ugodno iskustvo.


Sukladno tome, od svih se sudionika očekuje poštovanje i ljubaznost prema ostalim sudionicima tijekom cijelog skupa.


Za sve predavače, sudionike kongresa, sponzore, izlagače i volontere na konferenciji DANI HKIG preporučuje se slijedeći Kodeks ponašanja


Na konferenciji će sudionici prvenstveno biti posvećeni stjecanju novih znanja i kompetencija i pri tome će prema ostalim sudionicima postupati bez uznemiravanja s obzirom na spol, rodni identitet i izraz, dob, seksualnu orijentaciju, invaliditet, fizički izgled, veličinu tijela, rasu, etničku pripadnost, vjeru ili izbor tehnologije.


Ne dopušta se uznemiravanje sudionika konferencije u bilo kojem obliku.


Od sudionika zamoljenih da prestanu s bilo kakvim uznemiravajućim ponašanjem, očekuje se da se odmah toga i pridržavaju.


Ako se sudionik upusti u uznemiravanje, organizatori konferencije mogu poduzeti sve radnje koje smatraju prikladnima, uključujući upozorenje ili udaljavanje sudionika sa mjesta događaja.


Očekujemo od sudionika da se pridržavaju ovih pravila na svim konferencijskim mjestima i društvenim događajima povezanim s konferencijom.


Svi predavači, sponzori, izlagači i volonteri mogu anonimno prijaviti svaki incident konferencijskom osoblju.


Sudionici konferencije koji krše ova pravila mogu biti isključeni s konferencije bez povrata novca prema nahođenju organizatora konferencije.